Pethő Bálint

pszichológus, Selfmapping szakértő

Meggyőződésem, hogy az emberi lét természetéből fakadóan az élet jelentős kérdéseivel kivétel nélkül mindannyian szembesülünk. Előbb vagy utóbb mindenki találkozik a meghozott vagy éppen halogatott döntések, választások, a tudatos vagy ösztönös cselekedetek, elmulasztott lehetőségek következményeivel, a felelősségvállalás kérdéseivel. Minden igenhez tartozik egy nem, és minden döntésünknek, választásunknak ára van, ha más nem is, annyi bizonyosan, hogy le kell mondanunk a többi lehetőségről. A nehéznek, kilátástalannak tűnő helyzetekben, a kritikus pillanatokban jó, ha van valaki, aki kívülállóként tiszta tükröt tart elénk, és - ahogy Irvin Yalom írja,- „idegenvezetőként körbevisz bennünket saját belsőnk termeiben”.

2001 óta foglalkozom pszichológiai tanácsadással, és nyújtok segítséget a hozzám fordulóknak. Dolgozom egyénekkel, csoportokkal, szervezetekkel egyaránt. Bármivel is foglalkozom, mindig az okok, összefüggések, kapcsolatok és hatások mélyebb megértésének igénye vezet. Hiszek abban, hogy minden egyéni életút, élethelyzet egy nagyobb egység részeként, annak összefüggéseiben érthető meg igazán, és az emberi „Egész”-ség a test-lélek-szellem dinamikus egysége és egyensúlya. A terápiás munka számomra olyan együttműködést jelent, ahol a közös munka során a hozzám fordulók újra megtalálják, helyre állítják ezt az egységet és képesek fenntartani saját belső egyensúlyukat.

Jártas vagyok a pszichodráma, szomatodráma módszerekben, jelenleg a CHE Budapest diplomás homeopata képzésében veszek részt.

A pszichoterápiás munkám mellett trénerként és HR tanácsadóként is tevékenykedem. Amikor nem dolgozom, főként a két kislányommal együtt töltött időből, veterán autóim bütyköléséből és taekwondozásból töltekezem, és tanulok általuk önmagamról.

Rendelési idő: kedd: 14-20

Pethő Bálint vállal Skypeos terápiát.