Németh Margit

pár- és családterapeuta, pszichológus

Tanulmányok, képzések: a Bárczi Gusztáv Főiskolán 1970-ben végeztem gyógypedagógia tanárként, majd az ELTE-n 1974-ben szereztem diplomát klinikai pszichológusként. Pár- és családterapeuta 1991-ben, hospice kiképző 1994-ben, pszichoszociális akut segítségnyújtás tréner pedig 2007-ben lettem.

Több évtizedes szakmai gyakorlattal rendelkezem egyéni, pár és családterápiás munkában és csoportok vezetésében. A Mentálhigiénés Központnak 1996-os alapítása óta vagyok munkatársa. A mentálhigiéné és a szociális segítő tevékenységek területén a szakemberképzés mellett, szakértői feladatokat, tréningcsoportokat vezettem és vezetek. Hospice kiképzőként részt veszek a hospice szemlélet magyarországi terjesztésében, dolgozom és oktatok a Katasztrófavédelem Pszichoszociális és Akut Segítségnyújtási Teamében.

Szerencsés embernek tartom magam, mert azzal foglalkozom, ami a legjobban érdekel, és ez sok örömet ad. Terápiás munkámban a rendszerszemléletű gondolkodás és a holisztikus szemlélet vezet. Hiszek abban, hogy a mindenkiben ott rejlő öngyógyító mechanizmusok megerősítésével, megteremthető a lélek-szellem-test harmóniája és az örömtelibb életvezetés.

Rendelési idő: hétfő: 14-20, szerda: 9-20