Dr. Németh György Gábor

pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta

Az életünk során számos nehézséggel találkozunk, és ha elakadunk a megoldásban, akkor segítséget nyújthat számunkra egy pszichoterápiás kapcsolat, amelynek révén nemcsak megérthetővé, hanem megoldhatóvá is válik az adott élethelyzeti probléma.

A pszichoterápia sokféle utat, lehetőséget kínál a problémáink megközelítéséhez. Én a munkám során hangsúlyosan analitikus szemléletben dolgozom, elfogadva azt az alapfeltevést, hogy a jelenbeli nehézségeink szoros összefüggésben állnak a személyes múltunkkal, korábbi élettapasztalatainkkal, gyermekkori élményeinkkel, és mindezek megértése jelentős segítséget nyújt a problémáink és elakadásaink megoldásában. A terápiás beszélgetések egyik célja az egyes tünetek, kapcsolati problémák, életviteli nehézségek mögötti rejtett lélektani folyamatok feltárása, mindezek tudatosítása, átdolgozása és korrekciója, amely minden tartós változás kulcsa. A terápiás megközelítésem mindemellett alapvetően személyre szabott, ugyanis fontosnak tartom, hogy egy pszichoterápia az időtartamát és munkamódját tekintve rugalmasan illeszkedjen az egyéni problémákhoz, igényekhez és lehetőségekhez.

Minthogy a traumatikus élményeinket főként kapcsolatokban szerezzük, meggyőződésem szerint mindezen sérülések ugyancsak kapcsolatokban válnak feltárhatóvá és begyógyíthatóvá. Ebből adódóan számomra kiemelt fontossága van a terápiás kapcsolatnak, amelynek nyitott, elfogadó és biztonságot adó közegében lehetőség nyílhat önmagunk megismerésére, és egy korrektív kapcsolati élmény megtapasztalására. 

Főként olyan felnőttek jelentkezését várom, akik különféle szorongásos problémákkal (pánikzavar, fóbiák, generalizált szorongás, kényszerbetegség), hangulatzavarral (depresszió, bipoláris affektív zavar), evészavarral, illetve borderline és narcisztikus személyiségzavarra jellemző tünetekkel küzdenek, élethelyzeti, kapcsolati krízisben vannak, vagy a személyiségfejlődésük során valamiféle elakadást tapasztaltak, és emiatt mélyebb önismeretnek látják szükségét.

Módszerek

Pszichodinamikus, analitikusan orientált szemléletben dolgozom, egyéni terápiás keretek között, és ezen belül folytatok fókuszált rövid dinamikus pszichoterápiákat, illetve hosszabb időtartamú analitikus terápiákat is, beleértve a jungi analízist. Szükség esetén gyógyszeres terápiát is alkalmazok.

Tanulmányok, végzettségek

  • Pszichoterápia szakvizsga (2014)
  • Jungi analitikusi képzés (2005-2013)
  • Tündérhegyi Európai Pszichoterapeuta Képzés (2008-2010)
  • Pszichiátria szakvizsga (2008)
  • Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar (2001)

Rendelési idő

hétfő 8-14 óra, kedd 14-20 óra, csütörtök 8-14 óra

Dr. Németh György vállal Skypeos terápiát is abban az esetben, ha első alkalommal van lehetőség személyes találkozásra Központunkban.