Dr. Lakosi Gabriella

családorvos, pszichoterapeuta szakorvos

Orvosi diplomámat 1999-ben szereztem a Semmelweis Egyetem Általános Orvosi Karán, majd háziorvosként dolgoztam Budapesten a XI. kerületben, 2004-ben tettem háziorvostan szakvizsgát. Háziorvosi munkám során a diagnosztikában és a gyógyításban egyaránt komplex szemléletmódra törekedtem, sokszor tapasztaltam a testi tünetek mögött meghúzódó lelki tényezők fontosságát.

Érdeklődésemnek megfelelően először a Tündérhegyi Pszichoterápiás képzésén és az Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus képzésén vettem részt. 2006-ban integratív hipnoterapeuta címet, 2008-ban pszichoterapeuta szakorvosi vizsgát tettem.

Pszichoterápiás képesítéseim megszerzése óta folytatok pszichoterápiát, felnőttekkel foglalkozom egyéni és csoportos formában. Egyéni terápiákban leggyakrabban rövid dinamikus terápiával (fókuszterápiával), hipnoterápiával, katathym imaginatív pszichoterápiával (KIP) dolgozom. Az autogén tréninget, relaxációs módszereket elsősorban stressz oldására, funkcionális testi tünetek és egyes pszichoszomatikus betegségek gyógyításában használom.

A módszereket integratív megközelítéssel az adott probléma, a személyiség és az igények figyelembe vételével alkalmazom.

Főbb ellátási szakterületeim a pszichoszomatikus betegségek, pszichés eredetű testi tünetek, pánikbetegség, krónikus stressz okozta panaszok, szorongásos zavarok kezelése. Különböző életvezetési- és párkapcsolati nehézségek, valamint önértékelési zavarok, családi- és munkahelyi problémák, önismereti és személyiségfejlesztési igény esetén is fordulhatnak hozzám.

A bizalmon alapuló terápiás kapcsolat lehetőséget nyújthat a testi és lelki tünetek, elakadások hátterében álló lélektani okok megértésére, feldolgozására, és segíthet megtalálni a nehézségek leküzdéséhez, a változástatáshoz a belső erőforrásokat és saját megoldásokat.

Rendel: csütörtök: 15-20