Király Barnabás

klinikai szakpszichológus, fókusztréner, Selfmapping szakértő

Csodálatosan kreatív módon éljük az életünket. Igyekszünk megtalálni a lehető legjobb utat, jól érezni magunkat, kiteljesedni munkánkban, kapcsolatainkban, miközben folyamatosan figyeljük környezetünket és alkalmazkodunk hozzá.  Ennek érdekében döntéseket hozunk, még ha ennek esetleg még tudatában sem vagyunk.

Vannak olyan döntések, amelyeket folyamatában alakítunk. Mennyire engedem közel magamhoz a másikat? Mi az, ami számomra tényleg fontos és mit vagyok hajlandó tenni érte? És vannak olyanok, amelyeket hosszú időre hozunk meg. Benne maradok a kapcsolatomban? Hagyom, hogy egy probléma megbénítson?

Az új döntések meghozatalához meg kell érni: szükségünk van az időre és a tapasztalatra, hogy úgy érezzük, szeretnénk máshogy csinálni, mint eddig. Én ebben a folyamatban tudok segíteni.

A közös munka során egyaránt foglalkozunk a múlttal, a jelennel és a jövővel. Fontos, hogy mi történt, hiszen ezek alapján a tapasztaltok és döntések alapján váltunk azzá, akik most vagyunk. Fontos, hogy mi vesz minket körbe most, mert ebben a pillanatban élünk, ez okoz örömet, vagy bánatot. És fontos, hogy mit tervezünk, hiszen így tudunk céltudatosan haladni egy teljesebb élet felé. Ha megértjük az okot, akkor tisztában látjuk jelenlegi helyzetünket és azt is, hova szeretnénk eljutni.

Pszichológusként hiszem, hogy a terápiás kapcsolat gyógyító erejű, mert sérüléseink többségét is emberi kapcsolatokban szerezzük, tehát gyógyulni is kapcsolatokon keresztül tudunk. Hiszek benne, hogy a másikhoz való nyílt odafordulás és figyelem segít rendszerezni, tisztázni a gondolatokat, az érzéseket, megtalálni a belső erőforrásokat és meghozni azt a döntéseket, amik a változáshoz szükségesek. Fontos számomra, hogy a közös munka során támogassam a hozzám járókat az önmagukkal való, jól működő kommunikáció kialakításában testi, gondolati és érzelmi szinten.

Várok mindenkit szeretettel, aki szeretné jobban érteni saját működését, ezen keresztül változtatni és jól működő emberi kapcsolatokat, harmonikus életet kialakítani önmagának.

Módszerek:

Integratív-dinamikus szemlélettel dolgozom, melyben a test-érzés-gondolat egységét és harmonikus működését helyezzük a központba. A közös munka során nagy szerepet kap a terápiás kapcsolat, az imaginatív és a dramatikus technikák, valamint a fókuszolás.

Tanulmányok, végzettségek:

  • Selfmapping szakértő (2014)
  • Pécsi Tudományegyetem – Felnőtt klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus (2013)
  • MAPS tréner képzés – Tréner (2012)
  • Fókuszolás képzés – Fókusz tréner (2011)
  • Magyar Pszichodráma Egyesület – Pszichodráma asszisztens (2009)
  • Integratív Pszichoterápiás Egyesület – Hipnoterápiás felnőtt módszerspecifikus képzés (2008-)
  • Kompánia Alapítvány – Senior kortársoktató (2008)
  • Károli Gáspár Református Egyetem – Pszichológus (2008)

Rendelési idő: kedd  8-14 , csütörtök 14-20, péntek 8-14

Király Barnabás vállal Skypeos terápiát is.