Dr. Hódi Éva

pszichiáter szakorvos, pszichoterapeuta

Orvosi tanulmányaimat 1999-ben fejeztem be a budapesti Semmelweis Orvostudományi Egyetemen. 2005-ben pszichiátriai szakvizsgát tettem. 2005-től 2008-ig elvégeztem a magatartásterapeuta módszerspecifikus pszichoterapeuta képzést a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika, illetve VIKOTE szervezésében.

Az egyetem befejezése után az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet munkatársa voltam felszámolásáig, 2008-ig. Több osztályán dolgozva a pszichiátriai megbetegedések széles spektrumát tanultam meg felismerni és kezelni. Mindezen kívül még valami többet is tapasztaltam, tanultam, ami emberséget, kitartást, a kiút reményét, a lehetőségek keresését, az élet becsületét jelenti.

Az utóbbi években egyéni terápiával foglalkozom szorongásos megbetegedések, hangulatzavarok, időskori kognitív zavarok valamint egészséglélektan, magatartás-orvoslás, élethelyzeti elakadások, krízisek, asszimiláció, migráció, határon túli kisebbségi komplexusok esetén.

Pszichoterápiás módszerem döntően viselkedés- és kognitív terápiás megközelítés, személyközpontú terápia eszközeit alkalmazva. A terápiás beszélgetések során azt próbáljuk feltárni, hogy gondolataink, az adott élethelyzetről való vélekedésünk hogyan határozzák meg viselkedésünket, reakcióinkat.

Az egyéni életmód, emberi kapcsolatok, sajátos felfogás meghatározója az életben való boldogulásnak. A racionális gondolkodás kialakulása, helyzetünk állandó kontrollálásának képessége, amely cselekvésre, harcra vagy menekülésre késztet bennünket, a személyiségfejlődés fontos ismérve. Gondolataink átstrukturálása segít az elakadásokon való túljutásban.

Minden ma elszalasztott lehetőség holnap többszörösen üt vissza.

Rendelési idő: hétfő: 14-20, szerda: 8-14, csütörtök: 8-20