Fonyódi Ákos

klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, relaxációtréner

Stresszoldással, személyiségfejlesztéssel, pszichoterápiával foglalkozom, a pszichológia és a pszichoterápia tudományosan alátámasztott, klasszikus módszereit es legújabb eredményeit is felhasználva. Munkám mellett az osztrák pszichoterapeuta képzésben tanulok tovább.

Mindannyiunk életéhez hozzátartoznak kisebb-nagyobb elakadások, nehézségek, amelyek megoldásának érdekében érdemes külső segítséget igénybe venni. Az ilyen bizonytalan élethelyzetekben vállalok egyénre szabott támogatást életkorra, nemre, vallási, etnikai hovatartozásra való tekintet nélkül.

A pszichoterápia számomra nem pusztán munka. Ez a hivatásom. Arra törekszem, hogy klienseimnek olyan módszereket adjak át, amelyek segítik őket céljaik elérésében, és a mindennapokban könnyen és rugalmasan alkalmazhatóak.

A találkozások alkalmával arra törekszem, hogy egy bizalmon és megértésen alapuló terápiás kapcsolatból kiindulva mindketten megértsük az Ön nehézségének kialakulását, megtaláljuk a fenntartó tényezőket, majd a közös célkitűzéseket követően fokozatosan változtassunk azokon. A közös munka során kibontakoztatjuk valódi egyéniségét, erősségeit, tisztába kerül a gyengeségeivel, hogy el tudjon igazodni gondolatai, vágyai és érzelmei között, ami végső soron saját lelki teljességének megtalálásához vezet.

Szakmai objektivitást, titoktartást, elkötelezett együttműködést garantálok, és teljes figyelmemmel dolgozom a közösen megállapított cél érdekében. A fejlődés vágya és az elszántság a megfelelő szakemberrel kiegészítve pozitív, öngerjesztő folyamatot indít el, aminek a hatása tartós, és hamar érezhető.

Munkám során mélylélektani alapú, személyközpontú, és viselkedésterápiás módszereket alkalmazok, kiegészítve relaxációs, pszichodráma, családállítás, valamint mindfulness elemekkel. A módszerek közül a közös problémamegoldás során az Önnek leginkább megfelelőt tudjuk kiválasztani, hogy a megállapított célok elérését, vagyis a kívánt változást elősegítsük.

 Tanulmányok, végzettségek:

  • 2015-          Osztrák Alkalmazott Mélylélektani és Àltalános Pszchoterápia Intézet - Autogén Pszichoterápia képzés
  • 2014-2015    Osztrák Neuro-lingvisztikai Programozás Intézet - Pszichoterapeuta alapképzés
  • 2012-2013    Osztrák Alkalmazott Pszichológiai Intézet, Bécs - Klinikai és egészségpszichológus
  • 2009-2013    Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület - Szimbólumterapeuta
  • 2008-2009   Magyar Relaxációs és Szimbólumterápiás Egyesület -   Autogén tréning terapeuta képzés
  • 2005-2010  Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar - Pszichológus (Tanácsadás szakirány; Drogprevenció program
  • 2004-2008  Budapesti Gazdasági Főiskola, Külkereskedelmi Főiskolai Kar - Közgazdász nemzetközi kommunikáció szakon (Public Relations szakirány)

 Rendelési idő: hétfő 8-14, péntek 14-20                            

Fonyódi Ákos vállal Skypeos terápiát is.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.