Dr. Brányi Olga

pszichiáter, gyermek- és ifjúságpszichiáter, családterapeuta, Selfmapping szakértő

1988-ban végeztem a SOTE-n, 1992-ben pszichiáter szakvizsgát tettem. A családterapeuta képesítést 2003-ban, a gyermek- és ifjúság pszichiáter szakvizsgát 2005-ben szereztem. Utolsó egyetemi éveimben az OORI Tündérhegyi Pszichoterápiás Osztályán, végzés után pedig az OPNI egyik osztályán dolgoztam. 1989-ben a Péterfy Sándor utcai Kórház Krízis-Intervenciós Osztályára mentem, ahol elsősorban súlyos élethelyzeti válságokban lévő emberekkel foglalkoztunk. 1997. óta az Óbudai Nevelési Tanácsadóban dolgozom. Itt gyermekterápiával, szülőkonzultációval és családterápiával foglalkozom. 2004-2005-ben konzultáns voltam a Fióka Gyermekjóléti szolgálatnál.

Klienseimmel találkozva úgy tapasztaltam, hogy jelen problémáik lelki alkatuk és élettörténetük eseményeinek összjátékában alakulnak ki. Ezért a hatékony beavatkozás érdekében mindkét oldalt figyelembe kell venni. A pszichoterápia során nyílik lehetőség arra, hogy megértsük, mi okozta a jelenlegi nehézségeket, ezek hogyan függnek össze a múltban, gyermekkorban történtekkel. Ezek újragondolása nemcsak a tünetek csökkenéséhez vezet, hanem a jobb önismereten keresztül a jövőbeni problémákkal való hatékonyabb megküzdést is szolgálja. Természetesen egy mélyreható terápia igen időigényes, és a kliens nagy elköteleződését feltételezi. A problémához és a hozzám fordulók igényeihez igazodva természetesen rövid, problémaorientált terápiákat is végzek.

Rendszerszemléletű terapeuta vagyok, ezért szívesen vállalok pár-, ill. családterápiát is. Jártas vagyok gyermekkel és serdülőkkel való foglalkozásban, ill. szülőkkel való konzultációban gyermeknevelési kérdésekről.

Rendelési idő: kedd: 9-13; szerda: 14-20; péntek: 8-20