Relaxációs tréning

Következő autogén tréningünk augusztus 30-án, szerdán indul!

Tanulja meg a relaxáció egyik leghatékonyabb eszközét, az autogén tréninget!

 

Az autogén tréning működésének élettani háttere, hogy nem csak az agyból kap a szervezetünk információt és utasítást, hanem szívünk, tüdőnk, izmaink működési állapotát is érzékeljük, és ezek visszahatnak az agyi központokra, az észlelt érzelmekre. (Például: Félek, hogy félni fogok, ezt mások is meglátják, és már izzadok is. Érzem, hogy majd kiugrik a szívem, tehát félek, amire biztosan okom van, így felerősödik a félelem.)

Ha izmainkat ellazítjuk – és ezt képesek vagyunk akaratunkkal befolyásolni, - olyan üzenetet kap az agy, hogy most nyugalmi időszak van, és akkor elfogadja, hogy takarékra lehet állítani a szervezetet. Csökken a vérnyomás, lassul a légzés és a pulzus, illetve az érzelmi állapot is az oldottság felé kezd elmozdulni.

A módszer működésének alapja, hogy visszafordítja a stressz-spirált. Tanuljon meg relaxálni az autogén tréning segítségével! Ahogy mindenki, ön is rendelkezik az ellazulás képességével.

A csoportban olyan gyakorlatok sorozatát tanulhatja meg, amelyek segítségével ezt az állapotot szándéka szerint elő tudja hívni és fenn tudja tartani. Érdemes ezt a készséget minél hamarabb megszerezni, mert jól jöhet az élet viharosabb időszakaiban. Az autogén tréning tanfolyamon történő elsajátítása erősíti a motivációt, a csoporthatás elősegíti a tanulást, egyben kellemes kikapcsolódás is. Tanfolyamaink 12 hetesek, mert ennyi idő szükséges a gyakorláshoz és a készség szintű elsajátításhoz.

 

Ha már elsajátította az autogén tréninget, ajánljuk Tudatos stresszkezelés tanfolyamunkat!

Induló csoportjaink:

Időtartam: 12 alkalom

Részvételi díj: 39.000 Ft (Az interjú után 13.000 Ft előleggel tudja biztosítani a részvételét a csoporban. Az előleget nem áll módunkban visszafizetni.)

Helyszín: MentálKözpont, 1115 Tétényi út 18.

Időpont: szerda esténként 19:00-20:30 között

Kezdés: 2017. augusztus 30.

CsoportvezetőNémeth Margit pszichológus

A csoportok létszáma 6-9 fő. A tanfolyamot megelőzi egy ismerkedő interjú, mely során feltehetőek a tréninggel kapcsolatos kérdések és megbeszélhetők az elvárások.

Kérdéseire szívesen válaszolunk +36 1 203 7589 -es telefonszámon.