Autogén tréning tanfolyam idősebb korban

Autogén tréning tanfolyam idősebb korban

autogén tréning tanfolyam idősebb korban

Nem érti, miért feszült az édesanyja? Pedig ideje, mint a tenger, és minden oka meg lenne rá, hogy élvezze nyugdíjas éveit… Az autogén tréning tanfolyam segíthet!

Örömteli tény, hogy az életkor meghosszabbodásával a nyugdíjban töltött évek száma is megnő. Azonban ezeket az általunk békésnek, nyugodtnak képzelt éveket sok nyugdíjas feszülten és szorongva tölti, ami sem számukra, sem pedig családjuk számára nem jó. A fiatalabb korban beléjük rögzült szorongásokon nehéz túllépni, és ezeket csak tetézik az életkorral szükségszerűen járó változások kellemetlenségei: a mindennapokat strukturáló munkából való kiesés, a magány, a romló mentális képességek, vagy csak az ezektől való félelem. Tüneteikkel – ha szerencsénk van, – orvoshoz fordulnak, de a rengeteg stresszel összefüggő betegségre a háziorvosok gyakran altatókat, nyugtatókat, vérnyomás csökkentőket javasolnak, amik azonban csak időlegesen szüntetik meg a tüneteket, a problémák okaira nincsenek hatással. Idős korban sem lehetetlen a testi-lelki-szellemi egyensúly kialakítása, megtartása, erre lehet jó megoldás az autogén tréning tanfolyam.

De mi is az az autogén tréning tanfolyam?

Az autogén tréning a legelterjedtebb relaxációs módszer. Tulajdonképpen egy mindenki által elsajátítható gyakorlatsor, mellyel bármikor előidézhető a relaxált állapot és elérhető a testi-lelki-szellemi kiegyensúlyozottság. Segítségével megtanulható testünk jelzéseinek megismerése, szabályozása, könnyen beépíthető mindennapi életünkbe. A csoportban olyan gyakorlatok sorozatát tanulhatja meg, amelyek segítségével ezt az állapotot szándéka szerint elő tudja hívni és fenn tudja tartani. Ezzel pedig csökkenthető a stressz, a feszültség, a szorongás és ezek tünetei (pl. magas vérnyomás, ízületi és izomfájdalmak, gyomorpanaszok), segítség lehet alvászavar esetén is. Ebből a videóból egyéb információkat is megtudhat erről a stresszkezelési módszerről.

Központunkban 12 hetes tanfolyamon tanítják meg trénereink a módszert, amely elég arra, hogy ez készség szinten is beépüljön és érezhetővé váljon pozitív hatása. A módszerről bővebben a Csoportok / Relaxációs tréning menüpont alatt olvashatnak.

A tréning már maga is egy pozitív élmény, hiszen ez a heti 2 óra garantáltan jó társaságban, jó hangulatban, pihenéssel telik.

Tapasztalataink szerint a nyugdíjas korosztály a délelőttök folyamán könnyebben, szívesebben mozdul ki, mint az esti órákban, így számukra ideálisak délelőtti autogén tréning tanfolyamaink. Az aktuális időpontokról szintén a Csoportok / Relaxációs tréning oldalon tájékozódhatnak.

Feliratkozás hírlevélre: Kattints ide!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.