Agykontroll vagy autogén tréning?

Agykontroll vagy autogén tréning?

11133944051600673902Aki autogén tréning tanfolyamra jelentkezik, gyakran teszi fel a kérdést, hogy ez a stresszkezelő módszer miben más, mint az agykontroll. Legfontosabb, hogy a két módszernek nem sok köze van egymáshoz.

Míg az autogén tréning egy tudományosan megalapozott relaxációs módszer, addig  az agykontroll az emberi agykapacitás jobb kihasználását célozza, a kutatások jelenlegi állása alapján labilis tudományos háttérrel. Az agykontroll gyors praktikákat kínál néha csodaszámba menő változások eléréséhez, azonban tapasztalataink alapján ezek a jól működő metódusok különböző memóriatechnikákon és meditációs gyakorlatokon alapulnak.

A gyors – és néha hihetetlen – változásokat kínáló módszerrel szemben az autogén tréning titka a kitartó gyakorlásban rejlik, amivel hosszú távú pozitív változást érhetünk el saját magunk testi-lelki egészsége terén. Az autogén tréning nem csodaszer, hanem egy nagyon jó eszköz testi-lelki egyensúlyunk fenntartásához, saját erőnk felhasználásával belső békénk megtalálásához vagy akár saját magunk gyógyításához. Nem néhány nap alatt kell sok időt és energiát a gyakorlásba fektetni, hanem hétről-hétre mélyül el a tudás, és a 12. hét végére – megfelelő mennyiségű tanfolyami és otthoni gyakorlás után – készség szintűvé válhat a technika.

Az autogén tréning tanfolyam keretei is mások, mint az agykontrolléi. Biztonságos légkörben, kiscsoportban, pszichológus vezetésével tanulhat, míg az agykontroll tanfolyamoknál ezek a feltételek nem feltétlenül adottak. De aki nem hiszi, járjon bátran utána! Aktuális autogén tréning tanfolyamainkról itt tájlkozódhat.

Feliratkozás hírlevélre: Kattints ide!

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.